logo

Studio - Faciliteiten - Theetuin - Maashorst - Agenda - Prijzen - ContactWanneer je de Studio huurt is die natuurlijk alleen voor jou die dag. Wil je de Theetuin ook gebruiken? Die is er ook voor iedereen die langs komt fietsen en dan gaan we daar een creatieve oplossing voor vinden; er is ruimte genoeg. In de Theetuin en de Studio plannen we zelf ook af en toe activiteiten. Dit staat er voor nu op de planning; houd daar a.u.b. rekening mee als je jouw evenement gaat organiseren.
  Dinsdag 4-9-2018, 19:30 uur > Weer en Klimaat (90 minuten)

Lezing door natuurkundige Hennie van Apeldoorn uit Schaijk. Besproken wordt het weersysteem van de aarde, met het hoe en waarom er verschillen zijn in temperatuur, heersende winden en de hoeveelheid neerslag. En waarom het weer zo grillig kan zijn. Ook wordt aandacht besteed aan de warme en droge zomers van 2018 en 1976. Vervolgens wordt het klimaat besproken: de verschillende klimaten, ijstijden en invloed van CO2. Tot slot is er aandacht voor er enkele opmerkelijke zaken uit de laatste 25 jaar klimaat research.

Geschikt voor 12 jaar en ouder. Gratis entree, inclusief koffie of thee in de pauze.
     
  Zaterdag 15-9-2018, 16:00 uur > De Maanlanding van 1969 (90 minuten)

Lezing door Bas Griffioen over de maan, de maanlanding in 1969 en de niet te bevatten grootte van het heelal. Anderhalf uur inzicht in hoe knap het was dat ze dat bijna 50 jaar geleden voor elkaar konden krijgen. Geen hoogstaande technische zaken, maar een verzameling algemeen bekende informatie op een rijtje gezet tot een ongelofelijk verhaal. Zeker ook het einde als we gaan bekijken hoe dichtbij die Maan eigenlijk staat en hoe groot dat heelal wel niet is...

Geschikt voor 12 jaar en ouder. Gratis entree, inclusief koffie of thee in de pauze
     
  Donderdag 27-9-2018, 19:30 uur > Zwarte gaten in het heelal (90 minuten)

Lezing door natuurkundige Hennie van Apeldoorn uit Schaijk. Zwarte gaten worden vaak mysterieus gevonden. Aan de hand van grote wetenschappers, van Newton via Einstein tot Hawking, wordt (op populaire wijze) uitgelegd wat zwarte gaten zijn, hoe ze ontstaan en hoe ze zich kunnen ontwikkelen. Ook wordt besproken hoe ze waar te nemen (ze geven geen licht), inclusief de recente ontwikkelingen met zwaartekrachtsgolven (LIGO en LISA).

Geschikt voor 12 jaar en ouder. Gratis entree, inclusief koffie of thee in de pauze
     

Toegang is gratis. In de pauze wordt gratis koffie, thee en smaakwater aangeboden. Eventuele overige consumpties zijn voor eigen rekening. De Studio is in theater opstelling geschikt voor maximaal 30 personen. Daarom graag inschrijven via welkom@studio-maashorst.nl (Vol is vol)

We zien je graag in de Theetuin of tijdens een van de lezingen in de Studio. Het adres is Postiljonstraat 6a, Schaijk. Kom dan liefst op de fiets of ga carpoolen, zodat we die groene omgeving groen houden. Toch met de auto? Dan graag parkeren via het grindpad met entree links van het huis.

Tot dan, Hennie van Apeldoorn, Dominique van der Heijden en Bas Griffioen.

---

Hieronder alvast een impressie van enkele voorgaande evenementen:

09-01-2018 > SCE Vergadering
Kleine vergadering van 6 mensen, in brainstorm setup met 2 whiteboards: Hoe ziet de toekomst van dit Schaijkse evenement eruit?
05-01-2018 > SNEU 2

Een gameavond met arcade games uit de jaren '80 en '90. Zeer informeel, lekker gamen met andere liefhebbers. Zes TV hoekjes beschikbaar met alle platforms van toen en ruim 20.000 spellen. Bekijk hierboven de actuele agenda, dit evenement komt nog vaker terug.
28-12-2017 > Pauzeplek tijdens speurtocht VCO
Ruim 90 mensen van VCO kregen soep op de pauzeplek in onze Theetuin tijdens hun dropping / speurtocht. Deze werd opgewarmd op de driepoot boven het kampvuur in de fire-pit. De buitenkeuken werd ook goed gebruikt voor overleg, want er moesten nog veel vragen beantwoord worden...21-12-2017 > Informele jaarafsluiting voor een team creatievelingen
Voor een team van 12 mensen was de Studio de thuisbasis van de jaarafsluiting. Eerst lekker borrelen aan de 'bar', daarna een kort formeel gedeelte op de beamer bij de zitjes, en daarna in 3 gangen een buffet samenstellen in de Studio en buiten onder de overkapping.Omdat we met ons gezin ook op het terrein wonen, is het fijn als je op tijd checkt wat de mogelijkheden zijn. Wil je je opgeven voor een van de evenementen die we zelf organiseren, meld je dan aan via een e-mail. Meer evenementen volgen binnenkort, dus houd de agenda in de gaten.


Menu: Studio - Faciliteiten - Theetuin - Maashorst - Agenda - Prijzen - Contact

Bas Griffioen en Dominique van der Heijden
Postiljonstraat 6a - 5374 RG - Schaijk - 0611-604057
www.studio-maashorst.nl - welkom@studio-maashorst.nl